Totalt antall sidevisninger

søndag 18. januar 2015

STRYKESTUEN !

Rokokkostuen , eller strykestuen kunne nesten den vesle stuen vår i annen etasje hete , for det de gangene jeg er i den vesle stuen , så er det for å stryke.

Her inne er det en liten gammel vedovn , eller koks ovn er det vel egentlig , men den varmer godt når jeg legger litt småved inni der... det hadde jeg ikke i dag . Ble helt stivtela på nese og føtter og mens jeg satt der å strøyk i kulden , så tenkte jeg ... uff hva er det du klager over , tenk på de som boor ute !


Her inne står også " kottarna " som jeg fikk av Finas mammis , de står å  venter på at våren skal komme . Og det gjør den snart ! Vi skal bare gjennom store snømengder og mange kuldegrader først ! Våren kommer !

Så her sitter jeg altså å stryker i den lille , koselige stuen vår med utgang til verandaen i annen etasje , som er så utrolig vakker og så utrolig råtten ! Den skal etter planen restaureres til sommeren , hvis vi rekker det . Det er herlig med en sånn elektrisk strykemaskin altså !!! Den er jo skikkelig gammel , tenker jeg . Mamma og pappa hadde den jo da jeg var ganske liten ... og hva sier vel det  ? ? Neei , ikke noe om min alder da vet du , men at det må være god kvaltitet i den strykemaskinen !  ;) God søndag til deg !

9 kommentarer:

 1. Tack snälla du för din kommentar hos mej fastän jag inte skrivit något inlägg i år! Det värmer ska du veta!
  Men kanske, kanske får jag ro i kroppen och sätter mej och gör ett inlägg. Jag tycker heller inte om vinter och kyla och hoppas att vi snart har vår.
  Så vackert du har det i ditt strykrum med underbar kamin och vacker stol!
  Och visst är de gamla skaern som din mangel bra mycket bättre än det nya! Och om en månad kan vi peta upp kottarna och sätta dom i ny jord, ett vårtecken!
  Ha en fin söndag!
  Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 2. Fin kamin och jättefina möbler, synd
  att du bara är där när du stryker. En sån
  mangel blir det slät fin tvätt med.
  Kramar/AM

  SvarSlett
 3. Skal si du har staselige omgivelser når du stryker klær, riktig sånn er det ikke her. (",) Jeg ender opp på kjøkkenet eller stua med strykebrettet mitt når jeg en sjelden gang får ånden over meg og trør til med litt husmortakter i form av stryking.

  Det blir spennende å se hvordan dere griper an oppussingsprosjektet, håper dere fåt tid som dere planlegger. Men det er jo så mye å ta tak i ofte, så om dere må vente går vel det også bra. (",)

  SvarSlett
 4. Våren kommer den, nærmere for hver dag :)! Du så greie sånne strykemaskiner er. Jeg hadde sommejobb da jeg var 17, på et pensjonat. Der satt jeg og strøk laken og sengetøy på strykerommet med en sånn maskin. Problemet var bare at det var sommer og mange og tredve grader inne på det lille rommet uten vindu ;-). Nå har jeg fått meg en skikkelig kink i nakken og ligger til sengs med mobilen til selskap. Ønsker deg og dine to og firbente en god uke (en uke nærmere vår ;)) klemmer, Pam

  SvarSlett
 5. Det är nog bra att inte ha alltför varmt där så att växterna kan vila, spännande att sedan få se vad det är för kottar du fått. Om jag skulle stryka där skulle jag tappa koncentrationen för det finns mycket fint att se på, som skåpet!
  Kramar /Cia

  SvarSlett
 6. Tusen takk for hilsen Sidsel, det varmet skal du vite, har litt vondt av meg selv nå. Begynner lure på om det er noe mer i gjære for feberen stiger. Stakkars deg da, prolaps høres ille ut, ta godt vare på deg selv, go klem fra Pam

  SvarSlett
 7. Det är inte alla som har en strykstuga! Och en strykstuga med rokokomöbler är nog ännu ovanligare! Jag blir så nyfiken på den gröna tratten i soffan... vad är det för något?

  Ha en fin ny vecka!
  Kramar från Eva-Mari

  SvarSlett
 8. Vilka fina bilder. Härliga möbler i en härlig miljö..

  Kram Maidi

  SvarSlett
 9. Så koselig hos deg, den sofaen skulle jeg gjerne hatt;)
  God helg til deg;)
  God klem fra meg!

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !