Totalt antall sidevisninger

søndag 17. januar 2016

KLIN KOKKOS !

I alle år har jeg kjøpt kokkosnøtt rundt juletider , ja det er jo bare da man får kjøpt de i butikken. Det er jeg vant til fra barndommen av , at vi deler og spiser den gode kokosnøtten.

Litt slit å få delt den med sag, synes Jan :) Først må man lage et lite hull for å få ut kokosmelken , og siden sage og rive av en bit og knaske i seg , mmmm deilig , synes jeg ! Pleier du å spise kokosnøtt til jul ? God søndag fra Ivarsbyn , her var det 25 minus i dag !

13 kommentarer:

 1. Har du prøvd med en hammer (den smale siden) eller baksiden av en stor kniv?
  banke ikke for hardt rundt midten 1-2 omganger helt rundt mens du holder den i handa, da burde den gi seg;-)Den sprekker altså. Sag trenges ikke.
  Ha det fint på drømmestedet deres.
  Klem fra Annette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hææ neimen i all verden Annette , kan det være så enkelt ??? Må nesten kjøpe en til bare for å prøve . Tusen takk for godt råd . Jeg håper at du har det godt i det nye året ! Klem

   Slett
  2. Næmen Sissel daaaa...har ikke gemalen verktøy?????
   ler.....
   eller DU en riktig stor kniv?
   Ellers går det "greit" her, takk. Verre med deg skjønner jeg. Ønsker deg masse god bedring!!!
   Nå kom snøen og kulda hit. vi har jo nesten hatt vår her..med blomstrende snøklokker og det hele...
   Håper vinteren ikke blir så altfor lang nå siden den kom så sent.
   Klem til deg!
   Annette

   Slett
  3. Jo da verktøy har vi litt av :) Har bare aldri knekket kokosnøtten på den måten før , men det skal prøves ! Snøklokker og vårlig høres deilig ut ! Her er det iiiskaldt ! Klem

   Slett
  4. ler og ler.....det var JEG som misforsto Sissel!!!
   Leste fort serru;-) Tenkte du ville kjøpe en HAMMER og lurte fææælt!!! En mann som snekrer og står i???? og Ingen hammer???.... men NÅ ser jeg at du mente kokosnøtt!!!! Utrolig bare, sorry vennen!
   Fikk meg en god latter nå ja..skal prøve å lese nøye og sakte neste gang før jeg svarer;-)
   Fant ut at du kan se videosnutter på YouTube om hvordan man åpner kokosnøtter.
   Nå har vi 9 kalde her og verre blir det. Godt snøklokkene fikk en lett snødyne over seg før kulda kom! og vi koser oss med vedovn inne;-)
   Klem

   Slett
  5. Hihii du altså ! :) Skal sjekke ut den videosnutten ! Her er det isende kaldt , men det skal bli mildt og visstnok regn og da helt sikkert is her om noen dager . Haater isføre ! Deilig med ovnen da ! Klem

   Slett
  6. Annette , det er helt fantastisk ! Jeg prøvde nå å åpne koosnøtten med å slå på den med hammer og herlighet , så lett , plutselig så sprakk den ! Tusen takk for ditt gode råd !

   Slett
 2. Har aldri hverken kjøpt eller spist kokosnøtter i julen...men god er den sikkert....ha en fin uke....

  SvarSlett
 3. Har bara ätit färsk kokosnöt utomlands på stranden! Kanske ska prova nästa jul? Det är ju gott! Fast... det är ju så svårt att öppna den...
  Hoppas din inflammation är bättre nu. Sköt om dig i kylan!

  Kramar från Eva-Mari

  SvarSlett
 4. Elsker kokosnøtt, lukten, smaken. Herlig. Du spurte ang. Mummikopper hva sesongkopper var for noe. Sesongkopper utgis sommer og vinter og har de nydeligste bilder. Vinterens kopp er "Hibernation" - "Vinterdvale". Det utgis også enkelte Jubileumskopper. Felles for sesong- og jubileumskoppene er at de kun utgis i en begrenset periode. Dette gjør at de siden stiger i verdi, noen er relativt sjeldne. Jeg samler fordi jeg synes de er så vakre (og fordi jeg er et stort barn). Du må ha ei god uke, og kos deg i Ivarsbyn. Høres såå hyggelig ut der. Klemmer fra Pam

  SvarSlett
 5. Det låter som att försöka öppna en konservburk utan öppnare! Ja, när jag var barn hade vi kokosnötter till jul men då gillade jag det inte. Nu händer det att jag använder både mjölk och kokos till matlagning och bakning, från konserv och påse!
  Tänk att du kommer ihåg att min pappa gjorde bysterna på min syster och mig! Ja, vi finns där tillsammans i skåpet, min älskade syster och jag.
  Så ni har också haft så kallt, jag känner mig otrygg när det blir så många minusgrader och så länge. Det är så mycket som kan gå sönder!
  Hoppas du börjar bli frisk!

  Kramar /Cia

  SvarSlett
 6. Nej, kokosnötter var det länge sen jag kom i kontakt med.
  Nu är det väl mest bara genom kokosoljan jag har i aromakruset :)

  Hoppas allt är bättre med dig <3
  Kramen

  SvarSlett
 7. Så skoj att läsa om din kokosnöt som du brukar äta till jul och kommentarerna. Jag har aldrig smakat någon! Jag hoppas att du har tillfrisknat nu och har det bra där i Ivarsbyn! Här kämpar vi fortfarande med att få igång vår pump i brunnen men det ser väldigt mörkt ut. Kramar från Finas mammis

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !