Totalt antall sidevisninger

søndag 16. desember 2012

Tredje søndag i advent .Tredje søndag i advent i dag !! Å hjelp , jeg kjenner panikken begynner å spre seg her.Alt som MÅ gjøres , alt som BØR gjøres !

Sånn er det hver jul . Jeg blir så stresset , for jeg vil så gjerne ha alt i orden til hver minste detalj .

Sånn er det når man er arvelig belastet fra mor og far , sier jeg bare. I barndommen kan jeg huske at hver minste lille krok , om det så var i kjelleren, måtte vaskes og skrubbes. Det måtte lages rull , sylte , øl og kaker . Alle gavene måtte lages og kjøpes.Lille julaften skulle juletreet taes inn og pyntes . Og ALDRI var juletreet fint nok ! Enten luktet det olje eller kattetiss av det , eller så var det skjevt ! Hele huset måtte pyntes perfekt og det gjaldt og ikke miste de fine julekulene i gulvet , for da gikk de i tusen knas.Det var sånn stress at selv i dag er det ingen av oss "barna" som er noe glad i lille julaften. Julaften morgen var det deilig julefrokost , Snikker Andersen på tv , nye juleklær og kos . Så var det på `n igjen med den store jule middagen etter alle kunstens regler for så å forte seg til kirken ,  før man skulle hjem og spise julemiddag . Mamma og pappa var helt utslitt av alle jule forberedslene og sikkert også av alle vi FEM barna.
Veldig høytid stemmt og fint var det og fremdeles er det sånn hjemme hos mamma og pappa . Jeg kjenner ingen som tar julen så høytidelig , og gleder seg sånn til jul som de gjør. Så du skjønner , jeg har litt å leve opp til !! Og jeg får det ikke helt til. DU ER SÅ SUR hver jul , sa datteren min her en dag. Ja kanskje jeg oppfattes sånn , men jeg vil så gjerne at alle skal ha det godt i julen og at alt skal være koselig. Sånn er det jo ikke . Julen er en veldig sår og vond tid for mange . Jeg synes vi skal åpne dørene til våre hjem i julen og julaften !! Vi skal ikke bare låse oss inne når kirkeklokkene ringer og tenke på oss selv ! Vi må slutte å være så egoistiske ! HÆÆ , skal vi be inn uteliggerene ??? sier Jan . Ja det synes jeg vi skal . Er det ikke noe av meningen med julen da , at vi skal være litt snille og innkluderende med hverandre ?! Ha litt hjerterom for andre ! Tenke litt på andre som kanskje ikke har det så godt som oss. Hva synes du ??

7 kommentarer:

 1. Jag vet att jag inte kommer hinna allt jag vill göra, så en del gör jag efter jul och en del struntar jag i. Maten och samvaron är viktigast, storstädar gör jag när ljuset kommer.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 2. Här är en till som är uppvuxen med alla dessa krav, tyvärr tror jag att åtminstone en del av alla "måsten" går i arv...! Jag tycker det ser så fint ut hos dig, räcker det inte nu då?
  Min syster brukade vid julmiddagen alltid säga att vi skulle tänka på de hemlösa, cyklarna i källarförråden har det bättre!

  Ha, ha tomten...!! Där fick jag mig ännu ett gott skratt Sidsel.
  Jag har bara sålt 54 kvadratmeter!

  Kramar till dig min goa bloggvän!

  Cia

  SvarSlett
 3. Så fint du skriver! Och sant om julstress, det räcker att man samlas och har det bra ihop, alla vrår behöver inte vara putsade! Än är det många dagar kvar till julafton!
  Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 4. Såfremt du ikke vil at "uteliggerne" skal inviteres til å vøre i kjelleren,så trengs det ingen vasking der nå! ;-)

  SvarSlett
 5. Jag känner igen mej i barndomens julstädning och matlagning! Kvällen före skurade mor alla golv och lade på rena trasmattor! Det skulle vara så. Jag gjord också som hon under många år och var helt uttröttad på julafton morgon. Sedan flera år tillbaka har jag slutat med allt sådant och det blir en lika fin jul ändå! I år gör jag mindre än nånsin och njuter av tiden FÖRE jul också!

  Såklart man ska hålla dörren öppen för dom som har det svårt. Inte alla vill ta emot... då kanske det räcker med ett leende och en önskan om en god jul. Ofta är det dom små gesterna som gör en människa glad.

  Må så gott och sköt om dej!
  Kram Eva-Mari

  SvarSlett
 6. Å, det er nok mange som kjenner seg igjen i det der. Her i huset har vi tatt telling, og begynt å konsentrere oss om det som MÅ gjøres for at det skal bli jul og mindre om det som BØR gjøres. Det blir jo jul lell. Og så er vi så blide, atte. (",)(",)(",)

  SvarSlett
 7. Prøver selv å ikke stresse men det er søren meg ikke lett;)
  Men jul blir det nok uansett hva vi gjør og ikke gjør;)
  Fine dagen til deg!
  Klem Silje Marie

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !