Totalt antall sidevisninger

torsdag 30. oktober 2014

Jentetur ;)

Mamma , mine to søstre og jeg var på jentetur her om dagen . Vi tok samme turen for tre år siden og kommer til å ta samme turen til sommeren igjen . Ferden gikk til Ringerike , til gården der mamma har vokst opp og nærområde der omkring.  En koselig gård med et nydelig sveitserhus , låve og stabbur. Huset er faktisk ganske likt mitt eget hus .

Tenk så fint å ha et stabbur da ! Og helt nødvendig var det jo å ha et sted å henge alle de hjemmelagede pølsene og skinkene ! Mellom den høye trappen og stabbur døren , er det et stort hopp , slik at musene ikke skulle komme seg inn i stabburet.

Den gammle låven får vi håpe at et nytt tak kommer på plass snart , ellers blir det takk og farvel !


Det er vakkert med de gammle stilhusene , synes jeg ! Jeg har aldri likt de like fyrstikkeske husene og de firkantede kassene , de er så triste og kalde.

Stabbursdøren er jo som et kunstverk , så nydelig laget ! Sånt lager man ikke lenger !

Jeg må innrømme at jeg aldri har sett broccoli på rot før , så store da , som små trær !

Disse gode toppene da , blir de bare stående igjen de ??!De gjør nok det , for resten av grønnsaken er jo skåret av .

Ennå blomstrer det du !

Prydkålen sto fint på jordet , så vakker farge !

Rett ved gården ligger Tyrifjorden , så kjekt med gange avstand når man skal bade !

Ennå sto det grønnsaker på åkrene og jeg kan nesten ikke tenke meg noe finere enn åkerene som står så fint med fullt av farger !

Så moro det er å samles med søstere og mamma , så mye det betyr med en sånn tur ! Det er viktig det med historie og opphav !I hvertfall hvis man har et godt opphav , alle har ikke det . Da er det bare å glemme det ! Fin soldag til deg !

4 kommentarer:

 1. Det var en fin tur, jättefint hus din mamma växte upp i. Och så mycket broccoli, gott! Och jag la ju kastanjerna på komposten med löven, tror inte dom komposterar under vintern utan är hela till våren. Då fluffar dom kanske till jorden.
  Kramar/AM

  SvarSlett
 2. En kjempe fiin tur var det...på deilige, rolige Ringerike med de slakte fine jordene, virkelig sjelefred var det å være der igjen. Gode minner å ta med seg, gleder meg allerede til turen til sommeren : )!
  Klem lillesøster

  SvarSlett
 3. Vilken underbar gård ni besökte och jag förstår att det är något speciellt att din mor har växt upp där. Vilket vackert hus! Så mysigt med en utflykt tillsammams!
  Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 4. Det värmer mig i hjärtat att du har två systrar och mor att kunna åka på tur med. Och vilken vacker gård! Vad tycker din mamma om att besöka den, blir hon sentimental och ledsen eller är det bara glatt humör? Men kanske den fortfarande tillhör släkten. Och så fina omgivningar med åkrarna och fjorden!

  Kram vännen,
  Cia

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !