Totalt antall sidevisninger

lørdag 8. november 2014

Gjeteren er på plass !

Hva passer vel bedre enn en gjeterhund , når man har sauer sier jeg bare ! De gangene som sauene har gått ut av gjerdene , har jeg måttet ringe til Jan , som er på jobben , for å få hjelp til å få de inn igjen . Det håper jeg at det er slutt på nå ! Trening må jo til da selvfølgelig ! Dette bildet er fra den kvelden vi hentet henne , Tiara . Det måtte bli henne bestemte Jan etter at vi hadde vært å sett på valpene en gang , før vi hentet henne.


Hun er bitteliten i størrelse og bitteliten i alder , hun blir 8 uker om noen dager . Hun var ikke redd for Nils her , men bildet er tatt rett før hun jager han vekk fra maten sin.

Alt nå har vi begynt å få rutiner , og det er herlig ! Hver gang vi har vært ute og kommer inn i gangen , setter hun seg ned og venter på at jeg skal ta av båndet . Hun lyder navnet sitt og har lært å sitte allerede .


Denne gangen med valp har jeg god tid , da jeg ikke jobber lenger . Da får jeg fulgt skikkelig opp og har begynt med en ny hobby eller interresse om du vil. Vi skal trene i brukshundklubben og det gleder jeg meg til !

Det har vært mye forandring for meg det siste året og alt er ikke av det gode slaget . Jeg føler rett og slett at jeg ikke har noen identitet lenger , etter at jeg måtte slutte å jobbe i hjemmesykepleien på grunn av helsen . Jeg  e r    liksom ingen lenger ! Jeg mistet også det sosiale ved kollegaene mine og alle tilbakemeldingene . Og det trenger man ! Og selvfølgelig hjelper det ikke sosialt sett at jeg bor et sted hvor jeg ikke har noen venner i det hele tatt . Jeg elsker å bo her på den lille gården vår og være sammen med dyrene våre og pusle på åkeren og vente på at Jan kommer fra jobb ,  men det er ikke nok ! Jeg er vant til å ha et aktivt og sosialt liv og det må jeg ha for å være glad .

Det skal bli moro å trene hund igjen , for det er mange år siden sist. Skal bli gøy å komme inn i et nytt miljø , synes jeg . Noe å se frem til !


Sånn er det med den saken !  Da vil jeg bare ønske deg som titter innom , en riktig god lørdag !

11 kommentarer:

 1. Lykke til med valp! Det er alltid spennende. Jeg vil gjerne ha hund, men siden vi jobber alle sammen blir det for liten tid synes jeg. Regner med at det blir gøy på treningene og hundefolk er jo så lette å prate med. Blir nok veldig sosialt.
  Camilla i Harstad

  SvarSlett
 2. Åh vilken liten söt Tiara! Så roligt för dig att få en ny vän! Och på gården behövs såklart en gårdshund. Nu har du att göra minsann. Det ska bli roligt att följa hennes uppväxt. Ha en god helg tillsammans!

  Kramar från Eva-Mari

  SvarSlett
 3. Men Sidsel, jag kommer! Blir alldeles varm att se den lilla söta Tiara, vilken stor lycka! Och hon är väldigt lik Leodin när han var valp. Jag tycker det ser ut som en vallhund men har inte hört gjeterhund tidigare. Så bra att hon en dag också får en uppgift, vallhundar behöver verkligen det. Du kan säkert en hel del om hundar, men jag rekommenderar varmt Anders Hallgrens böcker om hundar. Och så bra också att du kan vara hemma med henne!
  I bloggvärlden har du i alla fall en stark identitet! Jag hade gärna bott i närheten av dig, eller du här! Men jobb är inte hela livet, det är som du skriver det sociala kring jobbet som är minst lika viktigt. Men jag tror det är en vana också, snart kanske du finner ro till att vara på gården och ibland åka iväg till dina vänner.

  Varmaste kramen till dig vännen!
  Cia

  SvarSlett
 4. Såå mysigt att ha fått en ny liten fyrfota vän! Så söt och vilka ögon!
  Förstår att ni inte kunde låta henne vara när ni tittade på de valparna.
  Tråkigt att hör att du har fått sluta jobbet för hälsans skull. Jag slutade mitt jobb som jag trivdes så fantastiskt bra med och hade så många fina arbetskamrater när vi flyttade hit. Nu har jag ingen här heller och barnen bor 16 mil bort, så jag förstår precis hur du känner dej. Vissa dagar är tyngre och allt är trist.
  Men nu har du ju ett litet nytt liv att sköta om!!
  Önskar dej all lycka med lilla Tiara, hon blir snart stor och förståndig!
  Ha en riktigt fin lördagskväll och tack för att du tittar in till mej!
  Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 5. Det blir stora förändringar och inte jobba, jag märker det på maken som varit sjukskriven länge för ett skadat ben. Att skaffa hund var en bra idé, du kommer få fullt upp med och träna henne. Hon är så söt också.
  Kramar/AM

  SvarSlett
 6. Å så nydelig hun er:-) med så vakkert navn:-). Gratulerer:-)

  SvarSlett
 7. Kjære deg. Jeg glente å si at det var meg som skrev forrige innlegg. Hun er bare så utrolig nydelig:-). Kos deg:-) klem fra lille Britt

  SvarSlett
 8. Så skjønn, blir nok en fin venn og god hjelp med utbrytersauene :). Jeg kjenner meg så altfor godt igjen i det du skriver om identitet. Jeg ble skikkelig syk for femten år siden og ramlet mer eller mindre ut av de levendes verden i noen år. Da jeg kom meg ut av det mørke rommet og så meg om etter venner, kolleger og til og med familie, så var de aller fleste borte. Helt forferdelig og knalltøft. Jeg har en fantastisk mann og herlige barn og et par gode venner, alle andre er helt borte. Ingen gidder være sammen med en som er så mye syk. Mange ganger så våkner jeg om morgenen og tenker at "jeg er jo ingen, lenger". Så kommer lillegutt med sitt varme gode smil og sier "mamma jeg er så glad i deg". Go klem, Pam

  SvarSlett
 9. Å kjære vakre vene, noe så gromt! ♥
  Gratulerer med flott hund.

  SvarSlett
 10. Så kjempefin valp Sidsel. Gratulerer så mye med familieforøkelsen. Jeg er så glad på dine vegne.

  Klem fra Mette

  SvarSlett
 11. Nommin! Gratulerer så mye med det firbente familiemedlemmet. Gleder meg masse til å følge med på utviklingen av denne søtnosen :)

  I forhold til sorgen over å måtte slutte å jobbe skjønner jeg deg godt, da jeg er ufør selv. Det er en prosess man må gjennom som aldeles ikke er god når man har vært temmelig så aktiv. Jeg håper du klarer å finne gledene i bare det å leve og drive med de tingene som får deg til å tikke. Du er så god på å finne på ting og beskrive gode øyeblikk, så hold godt fast i de og prøv å tenke at det kun er en ny fase i livet man rett og slett må lære seg å leve.

  Stor "skjønner"- klem :)

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !