Totalt antall sidevisninger

lørdag 28. september 2013

MATAUKE !

I dag igjen har jeg høstet inn vinterepler . Veldig kjekt med et kjøkkengulv som er så gammelt og med inngrodd møkk at man nesten ikke orker å gå i sokkelesten på det , da kan man jo like gjerne trille trillebåren rett inn ! Ja til tross for at det er nyvasket !

Jeg  måtte få hjelp av Jan til å skjære ned noen diiigre grener på epletreet i dag . Det er nok mange år siden de har vært beskjært , så de er så høye at man har ikke mulighet til å plukke de i toppen av treet . Han sager grenen så pass mye at den henger lenger ned og så plukker jeg .

Det er jo ingen vits i å ha epler høyt der oppe som man ikke får tak i  ! Alikevel er trærne enorme .Og kjempenydelige !

Jeg fryder meg hver dag over synet av alle de vakkre eplene , og knasker i vei på sommereplene.


Disse eplene er vinterepler og står nå til lagring i ....??? Jaa , eplestuen !


Dette er enda en sånn greie , Sidsel ordner og Jan bærer sak ! Damen jeg fikk den av trodde at det er en skomakerbenk , men var ikke sikker . Jeg tror kanskje at jeg har sett bilde av en sånn i en eller annen Prishåndbok , men er ikke sikker.

Men du , du vet kanske hva det er ???? God lørdags kveld !

8 kommentarer:

 1. En trillebår full av de fineste epler...hva mer kan man ønske? SÅ høstvakkert! Ønsker dere en fortsatt fin helg. Kramis

  SvarSlett
 2. Deilig å få inn masse epler da :) har ikke fått plukket inn alt enda jeg :)

  SvarSlett
 3. Såå mange nydelige epler og så den flotte gamle trillebåren. En skatt det også!! Du spurte hva sauesjå er. Jeg har ikke noen egentlig definisjon på det, men det går i fremvisning av ulike raser, premiering m.m. Vi er veldig intressert i typen du har, men det blir ikke noen handel riktig enda. Har mye å lære først. Klemmer Pam

  SvarSlett
 4. Aner forresten ikke hva den artige benken din er. Hadde vel også kanskje tippet noe innenfor skomakeryrket, handtverk i allefall. Fortell når du finner det ut, spent på å høre :-)

  SvarSlett
 5. Jag har tagit gubben min till hjälp för att lista ut vad det är för bänk du har! Men... han vet inte han heller! Men tror inte att det är en skomakarbänk. Hoppas du får veta vad det är! Ha en fin söndagskväll! Kram från Finas mammis

  SvarSlett
 6. Ble jo helt opphengt av å finne ut hva den krakken var jeg også, og kjetter på skomakerkrakk. Du må jo bare finne ut av det nå :)

  Herlig med så masse epler. Jeg har sendt en melding til Skanska her i Holmestrand med forespørsel om å plukke epler, pærer og nyper på tilholdsstedet deres her. Det bugner, og ingen plukker så da må man jo spørre :)

  SvarSlett
 7. Ha, ha, Eplegården! Det är inte alla som kör in skottkärran full med äpplen, korgar och kartonger fyllda med detsamma. Jag gissar att det luktar gott i hela huset! Och skottkärran är så charmig!
  Den bänken är intressant. För mg ser det ut som en lask klämma som finns längst fram. En klämma som håller lädret eller skinnet på plats när man syr. Men den delen borde stå rakt upp. Går den att vika upp?
  Jag har använt laskklämma när jag sytt i läder men hade den fastklämd mellan bena/knäna. (fniss)
  Lova att berätta om du får veta!

  Kramar
  Cia

  SvarSlett
 8. Så masse deilige epler!!du verden så flott at denkan være i Eplestuen. Så vakre bilder da:-)du verden:-)

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !