Totalt antall sidevisninger

tirsdag 23. september 2014

OLIVENTRÆRNE .

I går tok jeg Oliventrærne mine inn i varmen , og takk for det , for i morges var det bare t r e   varmegrader ute ! Det går fort mot vinter , når det er så kjølig allerede i september måned , synes jeg . Problemet er bare at pottene som Oliventrærne står i er så store at de ikke får plass i vindueskarmen , så det er vanskelig å plassere de inne. De får stå i gangen !

I år fikk jeg jammen meg to små avleggere også , som jeg plantet i to mindre potter ... så gøy !!!

Det er noe av det smarteste jeg har gjort noen gang altså , å så frø fra en oppspist Paprika i noen potter. Vi som alltid må ha paprika på bordet , har forsynt oss grådig med paprika i hele sommer . Plantene står inne i stue vinduene og hele tiden kommer det nye paprikaer . Akkurat nå er det 15 paprikaer på de to plantene , så det er bare å knaske i vei ! Paprika inneholder jo mer C vitamin enn appelsin , så det er en fin kilde til det. Sundt og godt ! 
Fin dag til deg !

11 kommentarer:

  1. Här har vi inte haft frost ännu, fast natten till igår hade vi bara drygt tre plusgrader. Faktiskt så klarade sig mina tomater som jag inte tog in. Jag har aldrig ägt något olivträd, ser så vackert ut. Synd att du inte fick några äpplen i år, du får paprika i stället!! Här regnar det hela dagen så jag har inte varit utanför dörren.
    Ha en fin kväll!
    Kram/Finas mammis

    SvarSlett
  2. Har også mine oliventrær inne. Håper de klarer seg over vinteren. Lykke til med dine.:)

    SvarSlett
  3. Tusen tack för ditt besök hos mig. Det är så roligt med nya bekantskaper och här hos dig känner man sig välkommen direkt. Vilket underbart hus och trädgård som välkomnar i headern.
    Nu ska jag kika runt här hos dig men jag kommer tillbaka..

    Kram Maidi

    SvarSlett
  4. Det var i grevens tid du fick in dina olivträd, så fina dom är. Låter bra och ha dom i hallen, där är det inte så varmt.
    Ha en bra helg
    Kramar/AM

    SvarSlett
  5. Ja jeg synes også september har vært kald. Rar sommer egentlig, hetebølge og så helt plutselig var det slutt. Paprikaplanter i stuevinduet, så koselig og praktisk. Hadde en for mange år siden. Kanskje jeg skal plante etter neste fredagstaco :). Klemmer Pam

    SvarSlett
  6. Jeg har så lyst på et oliventre. Kanskje de har det på plantasjen. Og egenprodusert paprika er kjempesmart. Det hadde vi ofte i barnehagen. Ha en fin uke Sidsel.

    SvarSlett
  7. Fantastisk å få så mange paprika på plantene dine. Snakk om kortreist mat :-)

    SvarSlett
  8. Tipper oliventrærne finner seg til rette i gangen, så lenge de slipper å stå ute. (",)

    Artig at dere får så god avling på paprikaen, det tror jeg ikke jeg hadde klart her...

    SvarSlett
  9. Så bra du rakk å ta inn oliventrærne. jeg har brukt å overvintre mine inne jeg også. Bortsett fra den andre vinteren så glemte jeg å vanne de der de stor bortgjemt. Kan vel si det slik at de mistet alle blad. :-)

    Herlig med livet på landet. Herlige dyr dere har. Her på småbruket bor det kun en katt, men vi har hatt fire sauer her i sommer. Koselig det ja!

    Nyt helgen!
    Klem Hilde.

    SvarSlett
  10. Hvordan har du fått avleggere??

    Vi har store planer på gang, omrokking på flere rom i huset :) gleder meg veldig :)

    SvarSlett
  11. Duktigt att få till olivbäbisar! Jag trodde jag skrivit en kommentar att olivträd faktiskt klarar någon minusgrad. Men har du verkligen bara enkla glas i fönstren? Du får i så fall köpa bubbelplast eller hänga för något annat.
    Nej det blir nog ingen ny hund förrän jag jobbar färre timmar, jag är borta alltför länge. När jag hade Leodin skyndade jag mig hem varje lunch, måste säga att det är skönt att slippa den stressen. I Sverige har vi en lag också, att hundar inte får vara själva i mer än fem timmar, bra tycker jag!
    Du verkar ha tur med paprika också, eller kanske är det skicklighet och hjälp av hönsgödsel?
    Hur var din resa, kanske vi får se några bilder?
    Fönsterskrapan är väldigt bra, nackdelen var priset och jag håller med om att det är roligare att köpa annat, vi vet vad!

    Kram till dig vännen!
    Cia

    SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !