Totalt antall sidevisninger

torsdag 18. september 2014

MAN HØSTER SOM MAN SÅR !

Ja det heter jo det , at man høster det man sår . Jordskokken står så fint på rad , høy og flott og med koselig gule blomster . Et praktsyn er den ! Jordskokk suppe må snart prøves !

Disse Nypene har jeg ikke akkurat sådd da , de vokser vilt ved jordekantene . De er så vakkre å se på også kan man jo lage mye godt av de . Jeg pleier å tørke de på et brett , siden legger jeg de på et norgesglass . Til vinteren skal hønene få de , og det er stor stas med disse vitaminbombene !


Linen står fint ennå med masse blomster , og jeg blir aldri lei av å se på de . Så nydelige de er !!!

Linen brer seg fint utover i en fin bukett .

Aller helst ville jeg laget fint lintøy av noen av disse , men det skal jo noe til for å få til det !Kaaanskje en gang ...

Tenk at Sukkerertene kommer og kommer ennå , langt ut i September !Det er litt av hvert jeg kan gå ned på åkeren å plukke , men det har på langt nær ikke kommet opp det jeg sådde tidligere i år. Så jeg vet ikke helt om det stemmer jeg , det at man høster som man sår !Er det ikke egentlig et  litt negativt ordtak også  , tro ??!!! Ja ja til neste år tenker jeg det blir rene oasen nede i grønnsaks åkeren vår , for vi skal gjødsle med hønsegjødsel og sauemøkk , det vil nok gjøre susen , tenker jeg .  Fin soldag til deg !

7 kommentarer:

 1. Så mycket gott du odlat, vårens sådd och plantering ger vinst nu. Och så fina nypon, både vackert och gott till vintern.
  Kramar/AM

  SvarSlett
 2. Som man sår får man skörda säger vi. Du har mycket gott att skörda och njuta av även om inte allt du sått kommit upp! Jordärtskockssoppa är så gott:)
  Lin hade jag också en gång och den blå färgen som blommorna har är den vackraste blå jag vet! Fina som torkade också.
  Hönsgödsel vet jag vad det är... men sauemökk??

  Ha en fortsatt fin dag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvarSlett
 3. Du har väl massor med äpplen också! Här får vi varken päron eller äpplen i år! Lin har jag haft förr om åren, det är så vackert. Ett år hängde jag det på tork i vårt brygghus och då kom mössen och åt upp allt!
  Här skiner solen också och vi skrapar på huset, ett jobb som vi får hålla på med i tio år till, tror jag.
  Hur gick det med kringlorna?
  Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 4. Så generöst av dig att tänka på hönsen, det är inte alla hönsägare som gör så.
  Soppa på jordskokken gör jag också och tycker det är ganska gott, men jag äter gärna det jag tror är nyttigt. Sista bilden visar en rikedom.
  Men jag tycker också ordspråket har lite negativ klang. Kanske för att det används mer som "rätt åt dig", men ska vi ändra på det nu?

  Trevlig helg!
  Kramar
  Cia

  SvarSlett
 5. Vilka fina bilder du har tagit ! Nu kommer den bästa tiden-hösten. Den är ju så vacker & man kan fotografera massor. Vi har haft rejält med dimma här så att man knappt sett något. Men när den börjar lösas upp är det så vackert !
  Må så gott & många kramar !
  Anki

  SvarSlett
 6. Markens grøde smaker ekstra godt når man sjøl har fulgt den fra frø og korn til ferdig mat! (",)

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !