Totalt antall sidevisninger

tirsdag 6. august 2013

IVRIG KLATRER !

Klematisen her på gården er en ivrig klatrer . Den er vannvittig stor og flott !

Nydelige blomster i flotte farger .

Man skal jo aldri plante noe som helst inntil en husvegg , men denne vakkre planten har kanskje stått her sånn cirka hundre år ... så den skal få stå i hundre år til.Tenker jeg !


Foreløbig har jeg ikke funnet så mange blomster på gården , men når vi får klippet og ordnet litt her så tenker jeg at det dukker opp noe . Det er nok mange år siden det har vært noe hagestell her . Alt ser overgrodd ut av ugress. Vi fant jo Solbær , Rips og Stikkelsbær nedenfor låven , men det er så høyt gress og Brennesle der at det er vanskelig å ta seg frem . Skal få det til ! En ljå er tingen , men jeg har aldri fått dreisen på å bruke en ljå , gresset bare legger seg og armene mine er så fucket opp at det er nok bare å glemme. Vi får se . Da håper jeg at du får en fin dag og at du kan nyte sola !

5 kommentarer:

  1. Vilken vacker Klematis! Jag vet, hus mår inte så bra av växter mot väggen...du får klippa ner den och sätta upp en spaljé så att den inte växer tätt mot huset.
    Lie är inte lätt att hantera! Ett tips, slipa den! Fniss...

    Kramar
    Cia

    SvarSlett
  2. Här heter din stora växt kaprifol. Vi har också en sådan mot vår lada och vi har klippt ned den och den kommer upp igen. Det där med att slå med lie kunde min far. Min gubbe kan svinga en lie och det behövs här också. Det är roligt att upptäcka de växter som finns. Du får ha det så bra! Kram/Finas mammis

    SvarSlett
  3. Nydelige blomster! Spennende å se hva som dukker opp innimellom ugress etterhvert...sikkert noen skjulte skatter og løkblomster kanskje? Husker pappa og bestefar var resere til å håndtere hjåen, sammen hadde de en rytme og effektivitet som var imponerende. Skulle ønske jeg hadde bedre tek enn jeg har...men øvelse gjør mester sies det :-) skal prøve meg litt oppe på gården til helga, det dumme er at hjåen er så liten og siste bladet til den store hjåen knakk. Det er geiteramsen som skal til pers på den gamle potetåkeren. Klemmer Pam

    SvarSlett
  4. Kaprifol, menar du nog:) Underbara klättrare och som doftar underbart!
    Nej, lie är ingenting jag provat på heller, man måste ha ett svung i draget om det ska bli nåt!

    Här har vi haft sommarens första riktiga åskväder... det behövs ännu mer regn! Vi har haft alldeles för lite av den varan, inte ofta man kan säga det.

    Ha det så gott!
    Kram från Eva-Mari

    SvarSlett
  5. Du har en kaprifol, det är en jättefin växt. På hösten får den ärtskidor med frön som knäpper när dom öppnar sig. Man kan höra hur den sprätter frön. Den trivs där efter väggen och jag tror inte den gör någon skada om du inte vattnar mot väggen.
    Må gott och kramar
    AnnaMaria

    SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !