Totalt antall sidevisninger

fredag 2. august 2013

DEN FJERDE STUEN !

Ja faktisk så er det den fjerde stuen ! To små , en stor nede i første etasje og så denne fine stuen her i andre etasje .Den er lys og vennlig og her er det godt å være ! Denne stuen kommer laaangt ned på listen over gjøremål , da jeg egentlig liker den veldig godt som den er , med noen småjusteringer .

Her inne er det to gamme fine tredører , gammeldags tapet på veggene , gråmalte gulv og en nydelig utsikt utover bygden .

Er det ikke rart du , at man i enkelte rom liker man seg mye bedre enn i andre rom i et hus ? Det trenger ikke ha noe med hvor fint det er i rommet heller.

Hvor gammel tror du denne tapeten er da ?? Jeg vet ikke...


Dette skapet har stått her inne i stuen fra tidenes morgen . Hvis det skal ut av huset , må det ut verandaen og det er kjempetungt og det er langt ned til bakken ! Eller hogges opp da , naturligvis.  Jeg vet ikke helt hva vi skal gjøre med dette skapet . Det er jo litt fint , men det er noe dystert over det synes jeg. Jeg må nok antagelig male det i en lys farge i alle fall . Jeg orker ikke de fargene det er på skapet nå. Hva ville du gjort med skapet ????


Jaaa , hva sier du ???

En liten ovn er det også her inne . Tenk å legge små vedkubber i DENNE ovnen til vinteren da ! Det blir koselig det ! Og sikkert en nødvendighet for å ikke fryse i hjel, hehee.

De kunne det før i tiden du , så pent !


En vanvittig flott veranda er det utenfor denne stuen , men den må restaureres før bruk . Desverre !!!

Helt håpløst er det å få tatt et skikkelig bilde av denne fine juvelen , som du kan se på midten der oppe. Det er endestykket på en 4x4 . Eller noe sånt ! Den er ikke bare klæsjet på i ettertid , men er en del av veranda utsmykkningen . Men jeg får den altså ikke frem på bildet , sånn at du kan se hvor fin den er . Du får komme å se i stedet ! Da vil jeg ønske deg en deilig fredag med masse sol !


5 kommentarer:

 1. Flotte detaljer du viser, den verandaen blir flott å sitte på en dag!! Tenk for en fredfyllt plass å nyte morrakaffen, ååh :-). Det skapet synes jeg du skal male om du har lyst. Du skal jo bo med det og trives med det og noe som føles dystert er ikke til å ha i hus synes jeg. Jeg hadde valgt en fin farge og malt ivei. Veldig koselig med den lille vedovnen. Vi har en liten en på det store soverommet oppe på gården. Så koselig å fyre opp i den når vi ternatta faller på. Ønsker dere en skjønn fredag og helg, klem Pam

  SvarSlett
 2. Så härligt med ett rum som du känner att det passar din smak utan att behöva göra något åt det. Jag har ingen aning om hur gammal tapeten är, men du kan säkert hitta den någonstans om den fortfarande tillverkas. Skåpet skulle jag nog också måla om, troligen ljust grått. Verandan eller balkongen som vi säger har en fantastisk utsikt. Jag kan trösta dej med att vår behöver också restaureras. Ha det gott, här har vi VÄRME i dag så det räcker! Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 3. hei,
  jeg ville bevart skapet som det er.
  du kunne kanskje hatt en "gammel-stue" hvor du kan samle ting fra før i tiden - om du har mer av samme sort/årgang?
  klart det er fint med lyse ting, men det er noe med arvede ting... og noen ganger er det best å la ting forbli som de er, synes jeg. vi har ett i lignende farger som vi beholder som det er....
  men ditt valg.
  blir sikkert kjempefint lysmalt og.
  jeg er spent på hva du velger gjøre.
  uansett, lykke til.

  klem TOVE

  SvarSlett
 4. Oh, det var ett vackert rum, och med den utsikten! Jag förstår att du trivs där.
  Skåpet är ju fint men jag tror också det skulle passa bättre i en annan ljusare färg. Har du skrapat och kollat hur originalfärgen ser ut?
  Verandan är jag redan helt förtjust i! Jag tycker den påminner mycket om Klovsta, Eijas nya gård. Ja det kunde förr!
  Jag kan tänka mig att det är mysigt att sitta där inne, med verandadörren öppen och se ut över landskapet.
  Lyckliga du!

  Kramar
  Cia

  SvarSlett
 5. Jeg synes ikke at skapet skal males! For mitt relativt utrente øye ser det ut som en flott antikvitet. Det betyr kanskje at du heller kan få solgt det og få kjøpt noe som passer enda bedre inn i finstua? Ekspertene gremmes over at slike stasmøbler "ødelegges" av amatører som oss...
  Mye fint å sjå her på bloggen, forresten ;o)

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !