Totalt antall sidevisninger

søndag 17. februar 2013

VEVROMMET ...

Jaaa dette er vevrommet mitt . Denne fine veven fikk jo jeg av Jan i høst vet du . Men , klarer vi å få tredd den skikkelig igjen da Jan ?? Å jaa da , sa han opptemistisk. Hmm det ble vel heller som jeg trodde og fryktet, kan du si. Nå er det sisite innspurten som står igjen ... og det tar laaaaaaang tid. I min ungdom gikk jeg på folkehøyskole i Valdres og da var favorittene veving av filleryer og lompebaking ... å det var gøy ! Det er jo som å være i sin egen verden når man sitter å vever. En gammel mann jeg kjente en gang ( ja Torild , det er han jeg tenker på ) , vevde de vakkreste bilder du kan tenke deg i skjønne farger . Ja ja jeg har tenkt å prøve å veve igjen , og håper at jeg klarer det med armene mine . Kan ikke huske om det var tungt.

Noen gammle fine stoler står også stuet vekk her av en eller annen grunn. Den til venstre venter veldig på å bli båret ned i drivhuset igjen . Ja det er jo drømmestolen ! Den sitter jeg på inne i drivhuset og pusler med blomstene og nipper av og til av et glass vin og drømmer meg bort når jeg ser utover de vakkre jordene.For en tid vi går i møte...

Rene stuingen !!!!!

Denne fiiine lampefoten ... får ikke bestemt meg , skal den ha skjerm eller ikke ? Takk Likstanken !

Denne fine babyskjorten er fra da jeg var liten , helt nydelig synes jeg.

Den og mange , mange ja flere søppelsekker hadde jeg spart på i alle år og flyttet med meg fra sted til sted . Ja jeg tenkte jo at mine fremtidige barnebarn kunne få bruke det. Tror du det ble aktuelt , den dagen de dukket opp ??? Hååå nei du ! Alt måtte være nytt . Hadde vi fått en baby , skulle den baaare hatt sånne fine gammle klær ( Untatt de ullklærne vi er vokst opp med ) sier jeg til Jan og ser for meg den søte babyen med de gammle skjortene , brillebuksene , sparkebuksene og inntullet i et mykt babyteppe. Hvaaaa ?? Nei huff den tida er heldigvis forbi , sier jan . Ja den er jo det. Det er vel ikke bare meg som synes at de gammle klærne er fine ? God søndag til deg !

5 kommentarer:

 1. Så heldig du er som snart kan begynne å veve. Jeg har jo også en vev, men trenger nok litt hjelp før jeg kan gå i gang med selve jobben.

  Dersom du ikke legger opp til for lange økter ad gangen, går det sikkert bra å veve selv om du har litt vonde armer. Men det kan kanskje være fort gjort å bli litt for ivirig. (",)

  SvarSlett
 2. Så du har en vävkammare! Du ska se att dina gamla kunskaper från folkhögskolan kommer fram, sedan är det bara armarna som ska hålla.
  Din drömstol är så charmig, snart är det dags att få flytta ut den!
  Och så babyskjortan, så fin med sin krage. Tänk så synd att de gamla kläderna inte används. Nu för tiden kan inte barn rör sig i annat än trikåer, hur gjorde vi?

  Önskar dig en fin start på veckan!
  Kramar
  Cia

  SvarSlett
 3. Lyckans du som har en vävstol. Min mor hade en stooor gammal, säkert gjord på 1800-talet, den tog upp ett helt rum. Jag vävde ett par mattor på den i min ungdom och knöt rya. När hennes saker delades fick min systerdotter den. Önskar ibland att jag hade tagit hand om den..Så söt din babyskjorta är, vet du här lindade man spädbarnen. Här ska vi få mera snö idag igen :( Ha en fin måndag! Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 4. Så spennende, gleder med til å se hva du får til etterhvert. Ikke bli for ivrig og sitt altfor lenge så går det sikkert bra. Skulle ønske jeg kunne veve, elsker filleryer og annet vevd. Lykke til med å få tredd den ferdig, Pam :-)

  SvarSlett
 5. Får håpe du snart kan sette i gang;)
  Herlig stoler du hadde "stuet" inn;)
  Fine dagen til deg vennen;)
  Klem Silje Marie

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !