Totalt antall sidevisninger

torsdag 5. mai 2016

Vårting .

Ennå er det vår , eller skal man si vinter , det er jo minusgrader på morgenen til tross for at det er Mai måned. Til og med her på svenskegården vår !

Jeg er så glad i denne vesle glassverandaen vår . Her sår jeg frø som Valmue , Stokkrose , Oregano, Blomkarse og Rosenskæra. Ville jo vanligvis sådd disse slagene ute , men så kald vår som vi har hatt i år , så driver jeg de i gang inne.
 


Her ser det jo klin mørkt ut , men det er sola som gjør at bildet blir så mørkt. Oliventreet har klart seg fint og det har kommet masse nye skudd. Ja Oliventreet , for det andre treet ser helt tørt ut.

På tomten har vi noen digre , gammle Bjørketrær og her ser du trefelleren står å ser på at Bjørka fyker i bakken .

Kjekt å ha en mann som kan felle trær !


Og der deiser det i bakken , jippi !
GOD HELG !

5 kommentarer:

 1. Men... har ni isvindar? Här har det blivit sommar men 20 grader både onsdag och torsdag! Hoppas vinden avtar och att ni får det varmt ni också.
  Underbart att ha en glasveranda att odla på. Jag har satt ut alla mina sådder och växter som ska få sommarlov på balkongen. Inatt har de till och med fått stå kvar ute! Men jag håller ett öga på dem, inte för mycket sol såhär i början.

  Njut och må gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvarSlett
 2. Glömde... du undrade vad morgonfil var. Helt enkelt morgenkefir... hihi!

  SvarSlett
 3. Ja visst är det underbart med en glasveranda, som ett växthus. Det är bara det att man får samsas ett tag med växterna där innan de flyttar ut när natt frosttiden är över. Det brukar bli i början på juni, här i Sverige kallar vi dem för järnnätterna.
  Ja visst är det bra med en gubbe som kan fälla träd, det har jag också fast nu har vi nog tagit ner alla vi tänkt! Och nu får ni jättefin björkved att elda med!
  Ha en underbar helg i sol och värme du också!
  Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 4. Brr, da er det flott med vinterage. Lykke til med avlingen! (",)

  SvarSlett
 5. Härligt med glasverandan och möjligheter att odla där. Du odlar och mannen fäller träd! Bra att kunna hantera en såg, önskar jag kunde det också. Så vackert och högt gården ligger!
  Ha det så gott!
  Kramar /Cia

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !