Totalt antall sidevisninger

torsdag 16. januar 2014

Sol og glede !

Sol og glede , det er hva jeg vil ha ! Jeg tenkte det i dag at , hva med å tørke støv av denne gammle Amerikakofferten  , fylle den opp og bare reise ! Til solen , varmen , havet , gleden ...  Bare bli der liksom ... for alltid !

Men så kommer tankene . Hva med de voksne barna våre , barnebarna våre , foreldrene våre , dyre våre og gården vår ? Neei , kan jo ikke reise fra alt det da ! Ikke nå i alle fall . Kanskje senere . Et lite hus i Hellas , det hadde vært deilig , tenker jeg. Jeg har absolutt ingen sans for vinter lenger ! Jeg hater de glatte veiene , ikke så mye for min del , men jeg er livredd for ungene mine , når de er ute å kjører . Må det gå bra ! Amen !!! Vi har nå hatt snøvær i fire dager og på de dagene har en bil kjørt i stykker speilet på bilen min og i dag kjørte jeg meg skikkelig fast . Jaaa , jeg kom til postkassen da kan du si ! Heldigvis har vi en veldig snill nabo som kom ut å hjalp meg løs igjen . Så snille enkelte er du ! Men jeg var ikke nådig mot lille gubben , da han kom hjem fra jobben i dag og truet med å selge traktoren , hvis det ikke blir måkt . Ja da jeg skulle jo lært meg denne traktoren selv , men det er noe nesten magisk som skjer hver gang jeg prøver å kjøre andre kjøretøyer enn bil . Det er helt sant ! Jeg kan komme med to eksempler med en gang . Den gangen jeg skulle prøve en moped og jeg slapp clutshen for fort ut og steilet og kjørte på bare bakhjulet opp en bakke !!! Eller siste gangen , det var i fjor. Da skulle jeg bare prøve ATV `n til yngstemannen min . Jeg satt meg på den og den lumske sønnen min trykket fort inn gassen , mens han sto ved siden av og jeg føyk av gårde på Atv`n . Jeg fikk fullstendig panikk og klarte ikke å tenke klart , så jeg trodde at jeg trykket på bremsen , mens det var gassen jeg tviholdt på . Ferden gikk opp og ned jordekanter i en vill fart og til slutt sa det bare PANG rett i pæretreet ! DET var vondt kan du tro , men hvordan det hadde endt hvis jeg hadde kjørt ned den bratte jordeskråningen ... det hadde nok blitt verre . Ja , så jeg kjører ikke traktor , enda jeg synes at det er litt forsmedelig , å kjøpe traktor uten å kunne kjøre den . Off nå kom jeg litt ut på viddene her .


Det var jo egentlig dette jeg skulle vise deg da . Dette gammle blåpapiret og en suppeterrin , som desverre viste seg å være ganske ny , dro vi helt til Oslo for å hente . Men hva skal du bruke blåpapiret til da , spurte mannen som skulle gi det bort . Neeei sa jeg , jeg har bare alltid ønsket meg blåpapir , sa jeg . Ja aller helst så skulle det vært en gammel blåpapir blokk , ja du vet , sånne de hadde i butikkene i gamle dager . I gammle dager , da jeg var liten !


Jeg får ikke fargen bra nok frem her på bildet da , men det er en helt nyyydelig farge på blåpapiret !


Ja så da mangler jeg altså noen flere stempler og en gammeldags butikk kvitteringsblokk . Det dukker nok opp en dag tenker jeg .   Må til slutt bare si at jeg synes at det var veldig koselig med alle kommentarene jeg fikk på forrige innlegg , tusen tusen takk for det <3     Da vil jeg bare ønske deg en riktig så god vinterkveld og skal du ut å kjøre , så ta det pent !

7 kommentarer:

 1. Först vill jag säga att det var kul att du fick många kommentarer, det är ju halva glädjen med att blogga, att få många kommentarer!
  Jag skulle också vilja åka iväg på solsemester, men det finns så många men, svårt att genomföra när man har djur. Jag är också så evigt trött på vintern även om vi ännu inte har fått så mycket snö, men vi ska visst få mera i morgon.
  Så tokigt det har blivit för dej när du kört "nya" fordon, tur att det har gått någorlunda bra för dej till slut! Jag tror att blåpapper torkar ut när de blir gamla och fungerar inte längre.
  Men visst är det kul att ha!
  Det blev en lång kommentar den här gången! Nu får vi hoppas att vintern tar slut snart så det blir vår! Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 2. Go kväll på dej!

  Jo, det vore väldigt skönt med en resa till något varmt land. Sol, ljus och värme skulle vi må gott av just nu.

  Idag såg jag ett sånt fint naturprogram från Norge. Det handlade om Hardangerfjorden. Oslagbart vackert där!

  Må så gott och trevlig helg!
  Kram
  Monika

  SvarSlett
 3. Ibland har jag också velat flytta till Grekland! Men bara ibland... är så kär i min bygd och mina närmaste så jag skulle nog inte trivas i längden.
  Här har det bara kommit 15 cm snö ännu. Precis lagom, liksom temperaturen -12 just nu. Du får prova att köra traktorn flera gånger... ge dig inte! Såklart det går bra till slut:)
  Hoppas du hittar både fler gamla stämplar och kvitteringsblock att ha på ditt skrivbord!

  Vinterkramar från Eva-Mari

  SvarSlett
 4. herlig kommode i innlegget under! leter etter flere slike, har en på sætra :)

  Opplevde at det egentlig var veldig mye enklere å kjøre traktoren enn jeg trodde :O og for en mestringsfølelse! Deilig å klare det sjøl :)

  SvarSlett
 5. Jeg vil også ha min egen traktor:)

  Du er en flink samler av gamle ting som gjør hjemmet ditt spesielt og unikt. Veldig gjennomført og koselig Sidsel.

  Ha en super helg!

  Klem fra Mette

  SvarSlett
 6. Hei på deg;)
  Traktor er greit å ha, vi har en liten rød en som er kjempe søt og passe stor, er faktisk modellen som kom etter Gråtass så den passer jo inn med alt det gamle;)¨
  Herlige kommoden du viser under her, en slik en skulle jeg gjerne hatt!
  Fine fredagen til deg og god helg;)
  God klem!

  SvarSlett
 7. Fnissar åt dina övningskörningar, ok det kunde verkligen gått riktigt illa om det varit brant utför. Första gången jag prövade att köra moped glömde jag att fråga hur jag skulle stanna. Jag körde runt, runt och frågade varje varv men alla bara skrattade. Jag visste att den var nytankad och skulle bli yr om jag körde slut på bensin så jag valde en vägg. Ont, javisst men stopp blev det!
  Men mest skrattade jag åt min granne som hade kört fast och skulle få hjälp av en gammal dam som hämtade en trasmatta. Han skulle backa ur snön och la mattan bakom hjulet, det var bara det att gumman stod på mattan! Hon flög i luften när bilen fick fäste. Ok, det gick bra med henne. Hjälpsam du vet...

  Kramar
  Cia

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !