Totalt antall sidevisninger

mandag 20. mai 2013

EPLESKAPET !

Endelig har vi fått epleskapet ! Harald i Sverige , hadde notert i en liten bok , at han skulle ringe oss hvis han kom over et epleskap. Han hadde en auksjon i går i Lur , og dit skulle han ta med epleskapet. Masse mennesker og mange fine ting gikk under hammeren i Lur i går.  Her ser du skapet har kommet opp på biltaket , fyyy det var tungt det gammle epleskapet i eik.


Er det noen som vet hvor gammle slike epleskap egentlig er ?? Vet det finnes eplestoler også. Vi satt det ute i garasjehuset , for det er veldig tungt og jeg har jo begynt å pakke ned rom for rom inne. Vel ... to rom foreløpig da . Vi har jo solgt gården nå og skal klare å finne oss et nytt småbruk , aller helst , innen 10.August. Altså pakke ned og ut alt sammen og finne nytt bosted og flytte inn med dyr og mann innen August. Hmmm ... det kan bli litt kinkig , kan du si. Kanskje vi må mellomlande et sted.

Jeg håper ikke det , for da blir det enda mer jobb. Men , det å være på leiter`n etter et nytt fint sted , det synes jeg er spennende. Jeg lurer egentlig på om jeg har litt omstreiferblod i årene for jeg synes at det er veldig moro å flytte . Ja bortsett fra tunge løft og nedvasking av hus da !

En skuff er det også nederst på dette gammle , fine skapet . Ja det er vel egentlig et lintøy skap , tror jeg. Kan jo bli moro å plassere på en egnet plass i vårt nye hjem . Duker, tenker jeg vi skal ha inne i skapet. Nå ... hva synes du om skapet ? Ble du grønn av misunnelse ? Hmmm ja , jeg tenkte nok det. Hihihi... God ny ukestart til deg !

11 kommentarer:

 1. Nydelig skap :) Hvorfor heter det epleskap?

  Håper dere finner stedet deres. Hvor ønsker dere å lande hen?

  SvarSlett
 2. Nä, jag blev inte avundsjuk! Har ett liknande med låda längst ner, men visst är det fint, tror att det är från början av 1900-talet! Spännande med er flytt, är ni båda lite äventyrslystna?! Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 3. Jeg ble misunnelig hi hi, men er glad du har funnet et fint skap du har hatt lyst på lenge :-)! Jeg drømmer om et stort gammelt lintøyskap...men har ikke klart å finne ut hvor jeg skulle hatt det. Gamle skap elsker jeg. Lykke til med gårdsjakt, så spennende! Det med omstreiferblod har jeg også spøkt med...alltid på jakt og underveis på et vis. Livet er en reise - var det noen som sa...håper jeg lander helt en dag, kommer hjem liksom. Gleder meg til å høre hvordan det går! Klem Pam :-)

  SvarSlett
 4. Äppelskåpet är så fint, speciellt när de har en spegel. Jag har ett liknande och skåpen är tillverkade kring 1930. Just mönstret med äpplen var populära och det fanns ett företag i Småland, Nilssons i Lammhult som tillverkade dessa i ek, tungt som fanken!
  Här är en till som flyttat otroligt många gånger! Mina bekanta tyckte jag tidigare levde som en nomad. Jag har bott på många adresser i Stockholm, på landet och utomlands. Den här adressen har jag haft längst.
  Jag skulle önska att du bodde här jag, med både man och djur. Så kul vi skulle ha!

  Kramar
  Cia

  SvarSlett
 5. Fint skåp och vi brukar kalla det för linneskåp där man förvarade linnedukar och sänglinnen förr.
  Angående din fråga om fåtöljen så har jag tagit bort det yttersta tyget och därunder även en stoppning. Där under fanns det ljusa tyget så jag har inte klätt om den och inte heller målat. Är så nöjd med den :)).
  Kram och en bra dag till dig
  Liselott

  SvarSlett
 6. Hei! Så nydelig et skap! Moro navn også:) aner ikke alder på slikt. Lykke til! Jeg takker for koselig kommentar! Og jeg tror ikke man må betale for blogg, skal prøve å finne ut av dette, sitter fem timer på tog i helga;) lykke til! Klem

  SvarSlett
 7. Så flott skap!
  Jeg kjenner til det med flytting...
  En fordel er at jeg får ryddet opp i alt jeg samler på. Men noen ganger har jeg kastet for mye.
  Lykke til med jakt på nytt småbruk!

  SvarSlett
 8. Nydelig skap. Aldri hørt om epleskap, jeg....men fint er det! Herregud, jeg blir nesten litt sliten av uvissheten dere lever med nå. Forbauset over hvor rolig du virker... Ha en fin onsdag! Kramis

  SvarSlett
 9. Hej! Svarar dej här på din kommentar till mitt inlägg om thekakorna. Det ska vara så mycket smör eller margarin! 150 gram! Och 100 gram jäst! Lycka till! Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 10. Såna gamla skåp väger bly, det är gediget hantverk. Skåpet är jättevackert. Jag hade äppelstolar, men har sålt dom. Det dyker upp ibland på auktioner.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 11. Åh et slikt skap har jeg ønsket meg lenge også...heldig du;o) Men navnet var ukjent for min del også.....Ønsker deg fortsatt noen fine mai-dager hvor varmen kommer tilbake. Varm hilsen fra meg

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !