Totalt antall sidevisninger

mandag 21. januar 2013

PRØVEDUKKEN !

Den som hadde vært en prøvedukke ! Hun står der så rank og fin . Motgang og medgang , er ingenting HUN  bryr seg om ! Hun klarer seg så fint gjennom alle dager ! Hun føler ingen smerte , når noe er leit og føler slett ikke at hun har et blødende hjerte når noen en er glad i har det vondt.  Livet du ..... En god venninne jeg har pleier å si " LIVET ER IKKE BARE EROTIKK OG MORO SIDSEL !!! " Nei det er jammen sant.

Dette vakkre smykket fikk jeg av en  gammel dame for noen år siden , moren til en av mine avlagte. Gammel sykepleier var hun og alltid opptatt av hva som var sundt , bra og riktig. Plutselig en dag fikk hun det for seg at hun skulle dø . Hun ringte til sine naboer og fortalte at nå skulle hun dø . Jeg måtte komme for hun hadde noe hun måtte gi meg  før hun skulle dø. Det var dette smykket , som hun selv hadde fått når hun ble konfirmert for mange, mange år siden. Jeg har tatt godt vare på smykket , og synes at det er så vakkert. Den gammle damen da ... hun var frisk hun . Fysisk frisk ! Hun ga opp ! Og døde ! Er det ikke rart hva tankene våre har av betydning for oss ? Om vi skal ha det godt , eller vondt. Det gjelder å prøve å styre skuta så godt man kan.  Dette ble litt trist ja , men sånn er livet noen ganger .... GODE og onde dager !

5 kommentarer:

 1. Det er sant, gode og onde dager, og det er vel nettopp det som er livet. Motgang og medgang. Fine historier fra deg, og så nydelig at du fikk smykket.

  Tusen takk for varme ord fra deg, det gjør meg så glad!

  Smil og varme til deg

  SvarSlett
 2. Fin historie! Min bestemor bestemte seg også for at hun skulle dø, etter at legen på sykehuset fortalte at hun ikke var frisk nok til å komme hjem til jul. Da sluttet hun å spise. Og døde...jaja
  Smykket ser ut til å være norsk filigranarbeid, muligens i sølv. Steinen er jeg usikker på. Kan være safir, men tror heller på Kalsedon eller blå ametyst. Vakker og helt klart et smykke det ikke finnes 13 av på dusinet! Som vi liker!

  SvarSlett
 3. Stackare dej som skriver om död, har du fortfarande så ont!? Hoppas att det har vänt nu när du har fått så mycket penicillin. Helt underbart smycke du fick och vilken historia. Hoppas du får en fin kväll! Kram/Finas mammis

  SvarSlett
 4. Her hvor jeg bor er det slett ikke ukjent at gamle bare har "bestemt" seg for at det er nok, og lagt seg ned for å dø. Men det er jo greit, egentlig. Føler man seg mett av dage er det jo fint å få fred og ro.

  Smykket var i alle fall veldig fint.

  SvarSlett
 5. Så fin provdocka du har, och smycket är jättevackert. Ett fint minne av den gamla damen, tänkvärda ord du skriver.
  Kramar och ha en fin dag
  AnnaMaria

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !