Totalt antall sidevisninger

onsdag 25. desember 2013

JUL OG TRADISJONER !

Den årlige juletrehugge tradisjonen er over for denne gang . Datteren min og familien hennes pleier å hugge juletre hos oss , da vi er så heldige å ha egen skog. Etterpå er det boller og kakao , og det er veldig koselig . Jeg ble riktig nok litt bekymret da jeg så at hun gikk inn i skogen med den store øksa over nakken !

Denne tradisjonen med å spise og ikke minst åpne kokkosnøtten uten å søle bort kokkosmelken , har jeg med meg fra barndommen . Det er vel en av de beste juletradisjonene jeg vet ! I år var den spesielt god !

Litt rotete med store blomsterpotter og greier , men det ble veldig koselig inne i eplestua , eller nordstua som den også ble kallt. Det kommer ikke helt frem på bildene , men det er en enormt god følelse å gå inn i denne julepyntede stuen . Som en sa en gang : Her er det sjel så det holder !

Årets juletre tok vi bare fra gårdsplassen , enkelt og greit . Det gror helt til her !

Den tiltenkte juleduken er søkk vekk , så det ble denne rare saken her , med litt gammel julepynt ble det helt greit .


Jeg elsker de gammle , gammle nissene . Jo eldre de er , jo bedre !

Alfred og jeg synes at første juledag er bedre ! Da er alt det forbaskede stresset over , alt som skal være så perfekt og aldri blir fint nok !Nå er det bare avslappning , litt juletv og en og annen konfekt som gjelder !  Jeg håper at du har hatt en koselig julaften og ønsker deg en fiiin kveld !

5 kommentarer:

 1. Så julekoselig det er hos deg, skjønne rødfargen er på plass i den herlige stua di. Virker som om mange bloggere er litt redd for julerødt, det er ikke jeg ;-) elsker rødt i jula. Juletrehuggetradisjonen er en herlig tradisjon jeg har med meg fra jeg var liten, såå koselig å traske innover i skogen. Kokosnøtt tradisjonen høres spennende ut. Tradisjoner er så viktige synes jeg, særlig i jula. Kos deg masse, klemmer fra Pam

  SvarSlett
 2. Riktig god jul til dere, her var det trivelig!

  SvarSlett
 3. Jeg må nesten gråte når jeg ser disse koselige bildene dine Sidsel. Alt er så julefint og jeg håper dere hadde det like fint inne i dere som det er på bildene. Gode tradisjoner må man ta med seg. Selv så hadde jeg en fæl julaften hos svigers, med masse krangel og bråk så denne julaften skal gå fort i glemmeboka mi. Ha en fortsatt fin jul. Klem fra Mette

  SvarSlett
 4. Jeg må nesten gråte når jeg ser disse koselige bildene dine Sidsel. Alt er så julefint og jeg håper dere hadde det like fint inne i dere som det er på bildene. Gode tradisjoner må man ta med seg. Selv så hadde jeg en fæl julaften hos svigers, med masse krangel og bråk så denne julaften skal gå fort i glemmeboka mi. Ha en fortsatt fin jul. Klem fra Mette

  SvarSlett
 5. Dottern såg ändå glad ut med yxan på axeln, skönt att slippa stjäla gran för med stressen att bli upptäckt kan det gå fel.
  Och så fint det blev med granen på plats! Det är säkert väldigt speciellt att få fira julen på Eplegården, lite Fanny och Alexander-jul!
  Traditioner känns extra viktigt under julen, den med kokosnäten var ju riktigt kul!

  Önskar dig en god fortsättning på julen!

  Kramar
  Cia

  SvarSlett

Det er kjempe koselig hvis du har lyst til å skrive noen ord !